Dakwerkzaamheden 

dakwerkzaamheden

Op ieder huis zit een ander soort dakbedekking. Je wilt je dak goed onderhouden om de levensduur te verlengen. Je dak zorgt voor isolatie in je huis en beschermt je huis tegen weersinvloeden. Als je dakwerkzaamheden laat uitvoeren kun je verschillende keuzes maken.

Dakwerkzaamheden reinigingen

Wil je het dak goed onderhouden dan zou je een afspraak in kunnen plannen voor dakwerkzaamheden waarbij je het dak laat reinigen. Met een reiniging krijgen de pannen weer een mooie glas. Het ziet er netjes uit en is goed voor het dak. Je voorkomt waterindringing. Een coatinglaag of impregnatielaag is nog beter voor het dak. Afhankelijk van de mate van vuil en het eventueel aanbrengen van impregneer of een coating kan een kostenplaatje opgesteld worden.

Op daken zit vaak veel vuil maar ook veel mos. Mos wordt verwijderd met stoomwater. Hierdoor laat het mos los maar beschadigen de dakpannen niet. Dakpannen zien er daarna uit als nieuw. Het voordeel van een reinigingsbeurt is dat het dak meteen geïnspecteerd kan worden. Mocht een dakdekker iets tegenkomen dan kan iets sneller gerepareerd worden. Dit kan zeker nare verrassingen voorkomen.

Dakwerkzaamheden renovaties 

Wil je binnenkort werkzaamheden aan je dak laten uitvoeren dan heb je een aantal mogelijkheden waaruit je kunt kiezen. Als je dakpannen in een oude staat zijn kun je kiezen om de dakpannen te impregneren of te vervangen. Bij het impregneren breng je een laag aan die de dakpannen mer waterdicht maakt. Hierdoor stoot het waterdruppels af en heb je minder kans op lekkage. Als je dakpannen te oud zijn is het soms ook voordeliger om alles te laten vervangen. Impregneren is namelijk wel een tijdelijk optie en geen vervanging van dakpannen. Afhankelijk van de leeftijd van de dakpannen en de staat zul je dus moeten kiezen wat beter is. Niet alle soorten dakpannen kunnen daarbij geïmpregneerd worden. De coating blijft bij geglazuurde dakpannen niet zitten.

Daarnaast kan ook alles vervangen worden. Het gaat hierbij om de dakpannen met de dakplaten. Als er stormschade is geweest, het huis slecht onderhouden is of in een oude staat, dan zal dit een optie zijn. Bij het vernieuwen van het hele dak komt wel een hoop kijken. Het vernieuwen van een dak kan redelijk wat dagen in beslag nemen. Soms duurt een vernieuwing een paar weken. Bij een vernieuwing kan wel meteen alles perfect geïsoleerd worden. Op de lange duur is dit veel meer energiezuinig. Wat de mogelijkheden zijn, kun jet het beste nagaan bij een dakdekkersbedrijf. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *