Lean Six Sigma

lean six sigma

Kamp je met tegenvallende bedrijfsresultaten? Merk je dat er teveel kosten zijn, de doorlooptijd te lang is en de klanttevredenheid je niet erg tevreden stelt? Dit zijn allemaal signalen dat het tijd wordt om het roer om te gooien. En daar kan Lean Six Sigma je bij helpen. Dit is een wereldwijd toegepaste en bewezen methodiek, met als doel het verbeteren van het bedrijfsresultaat.  Deze methode is wereldwijd ontzettend populair en heeft al duizenden bedrijven geholpen om de gewenste resultaten te behalen. Maar wat houdt deze geliefde methode precies in? En is het voor ieder bedrijf geschikt?

Waar staat Lean Six Sigma voor?

Wat is Lean Six Sigma nu eigenlijk precies en wat kun je er zoal mee? Deze alom geprezen methodiek biedt een bepaald framework waarmee je als bedrijf continu kan verbeteren, op gestructureerde wijze. Hierbij wordt er geïnvesteerd in de kennis en kunde van de eigen mensen. Op die manier ontstaat er een doelgerichte aanpak om concrete resultaten te behalen en succesvoller te worden dan concurrenten. Lean Six Sigma leidt uiteindelijk tot kostenreductie, doorlooptijdverkorting, kwaliteitsverbetering, verhoogde klanttevredenheid, verhoogde medewerkerstevredenheid en vermindering van werkdruk. Hierbij staan de wensen en eisen van de klant altijd centraal.

Voor wie is het interessant?

De methodiek is destijds ontstaan in de industrie, maar de afgelopen jaren hebben steeds meer bedrijven uit uiteenlopende branches deze methode met succes toegepast. Onder banken en verzekeraars is er dankzij de methodiek bijvoorbeeld sprake van doorlooptijdverkorting van hypotheekaanvragen of afhandeling van schadeclaims. In de handel profiteren bedrijven van een reductie van voorraadkosten, terwijl er in de zorg sprake is van minder fouten en snellere hersteltijden van patiënten. Overheidsinstanties kunnen dankzij de methode vergunningsaanvragen sneller en transparanter verwerken. Bedrijven in de zakelijke dienstverlening worden in staat gesteld om klantprocessen structureel te verbeteren.

De voordelen van Lean Six Sigma

Lean Six Sigma is niet voor niets een wereldwijd bekende en geprezen methodiek voor bedrijven uit allerlei branches. Dankzij de methodiek kunnen problemen binnen je bedrijf worden bestreden en kan jouw bedrijf weer groeien en de gewenste resultaten behalen. Enkele voordelen van de methode zijn dan ook: een verhoogde winst, kostenreductie, verbeterde efficiëntie en ontwikkeling van je werknemers. Het belangrijkste doel van Lean Six Sigma is het verbeteren van je bedrijfsprocessen. Wanneer deze processen vlekkeloos verlopen, zal dit positieve effecten op je bedrijf als geheel hebben. Ook kun je op die manier goed anticiperen op wensen en behoeften van klanten en stakeholders.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *