3D Product Visualisatie

3D product

Wanneer je een goed idee hebt voor een product wat nog niet op de markt is kun je een prototype laten maken, maar daar gaat veel energie, tijd en vooral geld in zitten. Er bestaat ook een optie tot visualisatie die net even wat verder gaat dan een simpele schets die er wiskundig of op realistisch gebied misschien een beetje aan schort. Denk hierbij aan 3D product visualisatie, de perfecte manier om een product op realistische wijze voor je te zien, zonder alle rompslomp die komt kijken bij de productie van een sample.

Wat is 3D Product Visualisatie?

Het begint allemaal bij het concept. Je hebt iets in het hoofd, een briljant idee voor een stoel, een fietspomp, een kantoorbenodigdheden opbergsysteem, noem het maar op. Je maakt een ruwe schets van dat concept, maar ziet nog niet helemaal op papier staan wat er zich in je hoofd bevindt. Dat is zonde! Het doel is natuurlijk om het product zo duidelijk mogelijk te kunnen presenteren in de hoop eventuele productie en verspreiding te verwezenlijken.

Digitale 3D product visualisatie is dan de ideale oplossing. Op deze manier kun je het concept tot een digitaal product laten maken. Het voordeel van jouw product op de computer tot stand brengen is dat wijzigingen altijd mogelijk zijn. Wil je een ander materiaal toepassen? Een andere kleur, structuur, vorm of print? Dat kan!
Ook is het mogelijk om het product in een gestileerde of toepasselijke ruimte te plaatsen, waardoor het meer allure krijgt en aantrekkelijker overkomt.

Hoe werkt 3D Product Visualisatie?

Er komt veel kijken bij het digitaal creëren van een product. De eerste stap is het opzetten van de basisvorm in een programma op de computer. Aanpassingen aan de basisvorm kunnen altijd gemaakt worden, tot het product er naar wens uit komt te zien. De te gebruiken materialen zijn eindeloos, wat er ook voor zorgt dat het digitale model niet van echt te onderscheiden is. Het levert soms ook ideeën op waar je zelf niet eens op was gekomen, wat een leuke bonus is.

Stap 2 is het bouwen van een digitale studio zodat het 3D product ‘gefotografeerd’ kan worden. De gelijkenis die deze stap heeft met het daadwerkelijk fotograferen van een product in een studio is 1 op 1. Digitale lampen worden gepositioneerd op een manier die belichting en schaduw op realistische wijze toevoegt aan het beeld.

Vervolgens wordt het product fotorealistisch gemaakt. Dit zorgt ervoor dat het 3D gevisualiseerde product eruit ziet als een echte foto. De eigenschappen van het materiaal worden toegevoegd, denk aan textuur, glans of doorzichtigheid. Het product is nu klaar voor presentatie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *